Om

Arjeplog Brukshundklubb är en liten och framåtsträvande klubb dit alla hundintresserade är välkomna.

Den bildades 15 september 1994 och av de ursprungliga eldsjälarna finns inte många kvar,men efter hand har nya krafter tagit vid. Klubben arbetar för att främja miljön för hundar och hundägare i Arjeplog.

Främst genom att  försöka erbjuda en så varierand verksamhet som möjligt,allt från valpkurser till mer avancerad lydnadsträning.

De senaste åren har klubben även anordnat inofficiella utställningar. Mycket för att väcka intresset för hundar, samt chans för hundägare att visa sin hund på ”hemmaplan”. Under 2013 gick startskottet den 25 maj. Med goda resultat i ett soligt Arjeplog!

Under 2004 arrangerade klubben sin första officiella lydnadstävling, och under 2014 planeras Lydnadstävling Klass 1-3.

Vi kan stolt presentera vår RallyLydnads instruktör, Måna Fjellman som håller kurs i den nya hundsporten som växer allt mer. Besök oss och testa. Agility är en fartfylld sport som lockar många ungdomar att besöka träningsplanen. Under det senaste året har klubben gjort stora investeringar i inköp av agilityhinder.

Klubbens medlemmar syns allt mer ute på tävlingsplan och på kurser inom olika hundsporter, vilket är riktigt roligt!

Det är Du som hundägare som kan vara med och styra verksamheten genom att efterfråga olika kurser och komma med förslag på vilken verksamhet Du vill att klubben ska erbjuda.

Vintertid hyr Arjeplog BK ridhuset, av Arjeplogs Ridklubb, vid ett tillfälle i veckan.

Där bedrivs träning och kursverksamhet och där vinterförvaras alla agilityhinder och nyttjas av agilityintresserade och av lydnads ekipage från hemmaklubben.

Återkommande ”Pepp-helger” har de senaste åren genomförts tackvare aktiva medlemar.

Under våren 2013 har en uppskattad Agilityhelg genomförts.

Välkomna till oss!!!!